Spouwmuurisolatie Heerenveen

Wil je spouwmuurisolatie aanbrengen in je huis in Heerenveen? Dat is een verstandige keuze! Met spouwisolatie voorkom je onnodig warmteverlies, bespaar je op de energiekosten en profiteer je van een snelle terugverdientijd. Op deze pagina lees je alles over het isoleren van een spouwmuur, de verschillende materialen die hiervoor gebruikt worden en hoe spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Daarnaast vind je hier meer informatie over de gemiddelde prijzen.

Wil je besparen op de kosten voor het plaatsen van spouwisolatie? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan van meerdere isolatiespecialisten uit de regio Heerenveen. Je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen om te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en bespaar je tot wel 40% op de kosten.

spouwmuurisolatie in Heerenveen

Voordelen van onze service

Eén van de voordelen van onze service is dat je bespaart op de kosten. Door een aantal offertes van isolatiebedrijven te vergelijken weet je namelijk zeker dat je niet te veel betaalt voor het isoleren van de spouwmuur. Dit zijn de belangrijkste voordelen van de service die wij aanbieden:

 • Je ontvangt geheel kosteloos en vrijblijvend offertes met scherpe prijzen.
 • Je hoeft niet allemaal bedrijven te bellen voor meer informatie.
 • Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

 

Waarom spouwmuur isoleren in Heerenveen?

Door de spouwmuur te voorzien van warmte isolatie voorkom je dat je warmte verliest uit je woning in Heerenveen. Elk jaar levert dit je een grote energiebesparing op, want je stookt minder en hierdoor betaal je minder energiekosten. Het aanbrengen van spouwisolatie is redelijk goedkoop en eenvoudig, daardoor heeft het een snelle terugverdientijd. Gemiddeld heb je de kosten binnen 3 à 4 jaar weer terugverdiend. Ook na de terugverdientijd blijf je besparen op de energiekosten. Doordat het aanbrengen van spouwmuurisolatie eenvoudig is, is het vaak binnen 1 dag al geplaatst. De voordelen nog even op een rijtje:

 • De isolatie in de spouwmuur is binnen één dag geplaatst door een isolatiebedrijf uit Heerenveen.
 • Je profiteert van warmte- en van geluidsisolatie met spouwisolatie.
 • Verdien de investering van het isoleren van de spouwmuur snel terug met de korte terugverdientijd.

Binnen één dag geplaatst door isolatiebedrijf

Een isolatiebedrijf uit de regio Heerenveen plaatst isolatiemateriaal in de spouw vaak binnen één dag. Voor het plaatsen is namelijk geen hak- of breekwerk nodig. De vakman maakt alleen een paar kleine vulgaatjes in de muur en brengt isolatiemateriaal via deze gaatjes in de spouw. Na het isoleren van de spouwmuur zorgt het bedrijf ervoor dat alles netjes afgewerkt wordt, zodat je er niets meer van ziet.

Optimale warmte en geluidsisolatie

Spouwmuurisolatie werkt zeer goed voor warmte- of thermische isolatie, maar ook voor geluidsisolatie. Ideaal als je last hebt van het geluid van een drukke weg of speeltuin. De geluidsisolatie dempt het geluid en werkt tegelijkertijd als thermische isolatie in de spouw. Het tocht door de thermische spouwisolatie minder en je verwarmt je woning in Heerenveen gemakkelijker.

Snelle terugverdientijd

Het aanbrengen van isolatie in de spouwmuur is vaak redelijk eenvoudig. Een vakman hoeft geen hak- of breekwerk uit te voeren en er is niet veel materiaal nodig. Via een aantal vulgaatjes spuit hij de isolatiematerialen in de spouw. Door deze eigenschappen heeft spouwmuurisolatie een snelle terugverdientijd. De gemiddelde terugverdientijd ligt namelijk tussen de 4 en de 6 jaar.

 

Besparing met spouwmuurisolatie

De kosten voor spouwmuurisolatie liggen laag en met een vrijstaande woning van ongeveer 150 vierkante meter bespaar je honderden euro’s per jaar op de energiekosten, ongeveer €600,- per jaar. Doordat je minder warmte verliest via de gevel, hoef je minder te stoken. Je huis voelt warmer aan je de warmte blijft beter hangen. Niet alleen bespaar je elke maand weer op de energiekosten, je verhoogt ook de waarde van je woning.

kosten spouwmuurisolatie

Kosten spouwmuurisolatie

Er zijn een aantal factoren van invloed op de kosten voor spouwmuurisolatie. Denk aan de grootte van de gevel en het type isolerend materiaal waar je voor kiest. Het isoleren van een appartement kost gemiddeld €500,- tot €600,-, de energiebesparing is ongeveer €120,- per jaar. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde prijzen voor verschillende types woningen in Heerenveen. De prijzen zijn niet alleen afhankelijk van de grootte van de gevel en het isolatiemateriaal, maar ook van de arbeidskosten en de voorrijkosten. Door een bedrijf uit de buurt te kiezen, bespaar je op de voorrijkosten.

Prijstabel: Wat kost spouwmuurisolatie?

Type woning Oppervlakte spouwmuur Gemiddelde prijs, incl. btw en arbeidskosten* Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 25 m² €500,- tot €600,- €120,- per jaar
Tussenwoning 65 m² €800,- tot €1.100,- €200,- per jaar
Hoekwoning 65 m² €1.200,- tot €1.400,- €350,- per jaar
2 onder 1 kap 100 m² €1.500,- tot €1.800,- €500,- per jaar
Vrijstaande woning 150 m² €2.200,- tot €2.500,- €600,- per jaar

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Nauwkeurige berekening ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bespaar tot wel 40% op de kosten van spouwisolatie!

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes en vergelijk om te besparen.

Offertes aanvragen

 

Subsidie spouwmuurisolatie 2019

Het subsidiepotje voor particulieren voor het nemen van energiebesparende maatregelen is al een aantal jaar op. Alleen een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan nog aanspraak maken op een subsidie voor het plaatsen van spouwisolatie in 2019. Je moet er echter rekening mee houden dat dit maar tot 1 januari 2020 mogelijk is, daarna stopt ook deze subsidie. Lees op rvo.nl meer over de subsidie en het aanvragen. Soms zijn er nog wel gemeentelijke of lokale subsidies. Via energiesubsidiewijzer.nl krijg je een handige lijst van alle beschikbare subsidies. Je profiteert altijd van een besparing doordat je het lage belastingtarief van 9% op de arbeidskosten. Op de materiaalkosten geldt wel het hogere tarief van 21%. Lees er alles over op de website van de Belastingdienst.

 

Hoe werkt spouw isoleren in Heerenveen?

Benieuwd hoe het isoleren van een spouw werkt? Eerst voert het isolatiebedrijf een inspectie uit om te controleren of er sprake is van spouwmuurvervuiling. Deze inspectie is ook handig om te bepalen welk materiaal geschikt is. Voor het inspecteren van de spouw wordt er vaak een kleine camera gebruikt. Daarna boort de vakman uit Heerenveen een aantal kleine vulgaatjes in de gevel. Tussen de gaten zit ongeveer 10 tot 20 centimeter ruimte. De grootte van de gaten is afhankelijk van het materiaal dat in de muur gespoten wordt en de dikte die nodig is. Er is bijvoorbeeld een grotere voeg nodig voor glaswolvlokken en voor isolatieparels is er een kleiner gat nodig. Na het isoleren van de spouwmuur werkt de isolatiespecialist de vulgaten netjes af.


Spouwmuurisolatie, hoe werkt het precies?


 

Woning geschikt voor spouwmuur isoleren?

Niet alle woningen in Heerenveen zijn geschikt voor het isoleren van de spouwmuur. De woning moet namelijk beschikken over een spouwmuur en niet over enkelsteensmuren. Zowel niet-geïsoleerde als geïsoleerde spouwmuren komen in aanmerking voor spouwisolatie. Of je woning een spouw heeft die geïsoleerd is, is onder afhankelijke van het bouwjaar van de woning. Wanneer je spouwmuur geïsoleerd is, is de muur geschikt voor na-isoleren. Met na-isoleren of bijvullen wordt de spouwisolatie verbeterd. Oude isolatie in de spouw verzakt bijvoorbeeld, is aangetast door vocht en voldoet niet meer aan de huidige eisen. Ook met na-isoleren of bijvullen bespaar je op de energiekosten.

Bouwjaar woning

De meeste woningen in Heerenveen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 hebben een spouwmuur zonder isolatie. Je verliest zonder spouwisolatie veel warmte, want de lucht in de ruimte isoleert niet. Vanaf 1980 werden er woningen gebouwd met spouwmuurisolatie, maar tegenwoordig voldoet dit vaak niet meer aan de huidige eisen.

Spouwmuurvervuiling

Tijdens een detectie bekijkt het bedrijf uit Heerenveen of er sprake is van spouwmuurvervuiling in de spouwmuren. Spouwmuurvervuiling beïnvloedt namelijk de spouwmuurisolatie. De vervuiling zorgt ervoor dat de spouwmuurisolatie minder goed werkt en het veroorzaakt condensatievocht. Voor het verwijderen van spouwmuurvervuiling verwijdert de isolatie expert eerst een aantal gevelstenen. Via het gat verwijdert hij dan alle vervuiling. Uiteraard worden de gevelstenen naderhand weer netjes teruggezet.

 

Spouwmuur na-isoleren Heerenveen

Zijn je spouwmuren al geïsoleerd? Dan is het verstandig om te controleren of het nodig is om de spouw na te isoleren. Met na-isoleren brengt een vakman nieuwe spouwisolatie aan. Oude spouwisolatie verzakt bijvoorbeeld of wordt aangetast door vuil. Hierdoor verlies je veel warmte. Door nieuw isolatiemateriaal aan te brengen, zorg je ervoor dat de spouwisolatie in je huis sterk wordt verbeterd. Benieuwd of na-isoleren ook geschikt is voor je woning? Een isolatie adviseur uit Heerenveen geeft je hier graag deskundig advies over.


Ben je op zoek naar een isolatiespecialist voor spouwmuurisolatie?

Vind eenvoudig het beste bedrijf. Vraag offertes aan en vergelijk!

Gratis offertes aanvragen


 

Materialen voor spouwmuurisolatie

Je hebt de keuze uit allerlei verschillende materialen voor het isoleren van de spouwmuur. Eén van de populairste materialen is isolatieschuim en isolatieparels. De dikte van het materiaal dat nodig is voor een goede isolatiewaarde is afhankelijk van de beschikbare ruimte en het type isolerend materiaal. De isolatiewaarde bepaalt hoe goed het isolatiemateriaal isoleert en welke dikte nodig is. Deze waarde wordt aangegeven met een R-waarde of Rd-waarde. Je hebt de keuze uit de volgende isolatiematerialen:

 • EPS-parels
 • Glaswol
 • Steenwol
 • Purschuim
 • Isolatieplaten

EPS-parels

EPS-parels worden ook wel polystereenparels of isolatiekorrels genoemd. Het zijn kleine en lichte bolletjes gemaakt van piepschuim. De isolatieparels worden met een buis in de spouwmuur gespoten. Doordat het kleine bolletjes zijn, zijn ze geschikt voor kleine spouwmuren. Ze hebben zeer goede thermische eigenschappen met een gemiddelde isolatiewaarde van 0,034 W/m.K. Plaats HR++ parels voor een nog betere thermische spouwisolatie.

Glaswol

Minerale wol zoals glaswol heeft een gemiddelde waarde van 0,034 W/m.K. Dit type wol wordt gemaakt van gerecycled glas en in vlokkenvorm is het geschikt voor spouwmuurisolatie in Heerenveen. Doordat het materiaal wat groter is, is er een grotere voeg of boorgat nodig. Deze minerale wol heeft zeer goede thermische isolatie.

isolatiemateriaal voor spouwisolatie Heerenveen

Steenwol

Een ander materiaal is steenwol. Ook dit materiaal is geschikt voor thermische- en geluidsisolatie. Dit materiaal wordt gemaakt van gesmolten vulkanisch gesteente, namelijk basalt. Steenwol is vochtwerend, waardoor je minder last hebt van binnendringend vocht en schimmels. De thermische isolatie wordt bepaald door de dikte die er aangebracht wordt.

Purschuim spouwmuurisolatie

Isolatieschuim van PUR is zeer populair voor spouwmuurisolatie in Heerenveen. Via de vulgaatjes spuit het bedrijf het schuim in de muur. Het begint als een vloeistof en zet zich daarna uit tot een dikke isolatielaag. Het vult alle kieren en naden en heeft een isolatiewaarde van 0,023 W/m.K. De waarde van de thermische isolatie is ook afhankelijk van de dikte. Het is ook geschikt voor kleine spouwen.

Isolatieplaten, geschikt bij nieuwbouw

Het plaatsen van isolatieplaten van bijvoorbeeld PUR, PIR, XPS of EPS is alleen geschikt voor het isoleren van de spouw van nieuwbouwwoningen. Tijdens het bouwproces worden de isolatiematerialen direct aangebracht in de muur. Naderhand met isolatieplaten isoleren is erg lastig, want dan moet er hak- en breekwerk uitgevoerd worden.

 

Spouwmuurisolatie, kosten per materiaalsoort

Het isolatiemateriaal is één van de factoren die de prijs voor spouwisolatie bepaalt. In de prijstabel zie je alle gemiddelde prijzen. Bij glaswol is de gemiddelde prijs lager, maar je hebt hier grotere vulgaten of -voegen nodig door de dikte van het materiaal. Hierdoor ben je weer iets meer kwijt aan de afwerking. Purschuim is het duurste, maar dit materiaal is zeer snel aan te brengen. Zo bespaar je op de arbeidskosten, want het kost minder tijd. Het is verstandig om je van tevoren goed te laten informeren over de mogelijkheden en de prijzen. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten.

Prijstabel: gemiddelde prijs per materiaalsoort

Materiaalsoort Gemiddelde prijs per m²*
Glaswol Vanaf €8,-
Steenwol Vanaf €9,-
EPS Parels Vanaf €10,-
Purschuim Vanaf €25,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor de exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.


Wil je ook optimale warmte- en geluidsisolatie?

Schakel een isolatiespecialist uit Heerenveen in voor spouwmuurisolatie.

Offertes aanvragen

Nadelen van spouwmuurisolatie, waar op letten?

Spouwmuurisolatie heeft vele voordelen, maar ook een paar kleine nadelen. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd mogelijk als de muur gemaakt is van dampdichte stenen zoals geglazuurde bakstenen of strengpers. Doordat deze steensoorten niet ademen, hoopt het vocht zich op in de spouwmuren. Hetzelfde gebeurt bij geschilderde gevels. De moderne verfsoorten zijn damp-open, dan heb je dit probleem niet. Is er sprake van spouwmuurvervuiling? Dan heb je te maken met hogere kosten vanwege het verwijderen van de vervuiling.

Gevels met geglazuurde, strengpers en verblendstenen

Doordat geglazuurde bakstenen niet ademen is het niet mogelijk voor het vocht om uit te muur te komen. Het hoopt zich op in de spouwmuur en beschadigt de warmte isolatie. Daarnaast is het mogelijk dat de gevelstenen breken wanneer het gaat vriezen doordat het vocht uitzet. Oudere woningen in Heerenveen hebben soms nog strengpers- of verblendstenen. Spouwisolatie zorgt ervoor dat gevelstenen minder snel drogen, hierdoor is het mogelijk dat ze breken door vrieskou.

Spouwmuurisolatie bij geschilderde gevel

Heb je een geschilderde gevel? Soms is het dan niet mogelijk om de spouw te isoleren. Bepaalde verfsoorten zorgen voor een dampdichte spouwmuur waardoor er vochtophopingen ontstaan in de spouwmuur. Dit is niet het geval wanneer er damp-open verf gebruikt is voor het schilderen van de gevel, dit zijn vaak de modernere verfsoorten.

Gevels die blootstaan aan slagregen

Slagregen heeft nadelige gevolgen voor gevels. Het is een soort regen dat met veel kracht op de gevel neerkomt. De slagregen dringt gemakkelijk door in de buitenmuren en beschadigt zo het isolatiemateriaal. Eén van de mogelijke oplossingen is door de gevel te behandelen met een impregneermiddel. Hiermee maak je de buitengevel waterdicht.

Ventilatie om vochtproblemen te voorkomen

Het is belangrijk om je woning in Heerenveen regelmatig te ventileren. Hiermee voorkom je veel vochtproblemen. Door spouwisolatie aan te brengen worden de buitenmuren afgesloten, hierdoor is het lastiger om je woning natuurlijk te ventileren. Daardoor is het mogelijk dat condensatievocht zich tegen de wanden, plafonds of ramen af en veroorzaakt vochtproblemen. Natuurlijke ventilatie niet meer mogelijk? Dan is het verstandig om een mechanisch ventilatie aan te brengen.

spouwmuur isoleren Heerenveen

Spouwmuurisolatie is niet mogelijk, wat nu?

Is spouwmuurisolatie niet mogelijk? Ook dan kun je je woning in Heerenveen isoleren. De vakman gebruikt dan andere methodes zoals het isoleren van de binnenmuren. Hierbij worden er isolatieplaten tegen de muur geplaatst. Met voorzetwanden werkt de isolatiespecialist alles netjes af. Nadeel is dat de binnenmuren naar binnen komen door de isolatiematerialen. Een andere methode is buitengevelisolatie. Deze methode is zeer arbeidsintensief en daarom duurder, maar zeer effectief. Het isolatiemateriaal wordt dan tegen de buitenmuur geplaatst onder nieuwe gevelbekleding.

3 fabels over spouwmuurisolatie

Specialisten uit de regio Heerenveen horen drie fabels over spouwmuurisolatie steeds weer terugkomen. Bijvoorbeeld dat je de spouw niet helemaal moet vullen met isolerende materialen, want dit zou vochtproblemen veroorzaken. Dit is zeker niet het geval, wel is het belangrijk dat het isolatiemateriaal op de goede manier aangebracht wordt door een specialist. Hij zorgt ervoor dat er geen vocht binnendringt via de buitenmuren.

Ook denkt men vaak dat spouwmuurvervuiling het isoleren van de spouw blokkeert. Maar door het van tevoren te verwijderen is vervuiling geen probleem. Tot slot horen ze vaak dat na-isoleren niet mogelijk is bij spouwmuren. Maar ook na-isoleren is verstandig, vooral in het geval van verouderde of beschadigde isolatie in de spouw. De drie fabels nog op een rijtje:

 • Fabel 1: De spouw mag niet helemaal gevuld worden omdat dit vochtproblemen zou veroorzaken.
 • Fabel 2: Het is niet mogelijk om spouwmuren te isoleren wanneer er sprake is van spouwmuurvervuiling.
 • Fabel 3: Na-isoleren van spouwmuren is niet mogelijk.

isolatiebedrijf voor spouwisolatie Heerenveen

Spouwmuurisolatie: zelf doen of door isolatie expert?

Het is verstandig om spouwisolatie door een expert aan te laten brengen. Met de juiste plaatsing profiteer je namelijk van het hoogst mogelijke rendement. Zo bespaar je het meeste op de stookkosten. Wanneer spouwisolatie niet op de juiste manier wordt aangebracht, werkt het minder goed en het kan zorgen voor vochtproblemen. Je wilt natuurlijk geen schimmelvorming en vochtplekken door condens in de spouwmuur. Met een expert ben je zeker van hoogwaardige kwaliteit en uitstekende hulp.

Tips bij kiezen spouwmuurisolatie bedrijf Heerenveen

Je ontvangt een aantal gratis offertes door het offerteformulier in te vullen. Weet je niet precies waar je op moet letten bij het vergelijken? Wij hebben nog een aantal tips voor je. Door te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je het beste bedrijf uit de omgeving van Heerenveen kiest. De tips:

 • Vergelijk de prijzen en wat er bij inbegrepen is en de voorwaarden.
 • Controleer of het bedrijf over keurmerken of andere certificaten beschikt.
 • Bespaar op de voorrijkosten door een isolatiebedrijf uit de omgeving van Heerenveen te kiezen.

Isolatie expert nodig?

Schakel een specialist voor vloer- of spouwmuurisolatie in via het formulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op je gemak diverse offertes van isolatiebedrijven uit je eigen regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de specialist met de beste offerte en bespaar op de totaalprijs.


Recent aangevraagde offertes

Spouwmuurisolatie met EPS-parels in Leeuwarden
Spouwmuur na-isoleren (oud isolatiemateriaal aanvullen) in Drachten
Inspectie t.b.v. spouwmuurvervuiling + eventueel verwijderen in Sneek
Spouwisolatie met purschuim in Heerenveen
Spouwmuurmuurisolatie met glaswol in Harlingen
Spouwmuur isoleren en extra ventilatiepunten aanbrengen in Joure

Isolatiebedrijf nodig? Gratis spouwmuurisolatie offertes!

Spouwmuurisolatie nodig? Of wil je de spouwmuur na-isoleren? Dat is een verstandige keuze! Met spouwmuurisolatie bespaar je op de energiekosten, gemiddeld ongeveer 10% per jaar. Dit loopt op tot enkele honderden euro’s besparing per jaar. Je verwarmt je woning namelijk efficiënter door de spouwmuur te isoleren en je verhoogt de waarde van je woning. Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van een aantal isolatiebedrijven uit Heerenveen. Vergelijk de aanbiedingen en kies eenvoudig het beste bedrijf voor de spouwisolatie. Je bespaart gemiddeld tot wel 40% op de kosten!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!